«Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках фізики з використанням хмарних технологій»


У дружній та невимушеній атмосфері 25 квітня відбувся обласний семінар фізиків ОТГ, РМК, (ТКМЦ НОІМ) на тему «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках фізики з використанням хмарних технологій».
Гостей привітно зустрічали діти, які пропонували відвідувачам переглянути фізичні досліди та дати відповіді на запитання.
Відкрив роботу семінару методист ТОКІППО Гайда В.Я. З вітальним словом до присутніх звернулися начальник відділу освіти Теребовлянської міської ради Климко С.З. та завідувач методичного кабінету відділу освіти Теребовлянської міської ради Безверхня О.Г., а також  Пемковський В.Й. - директор опорного закладу Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, на базі якого відбувся даний захід.
Своїм досвідом з використання хмарних сервісів ділилися вчителі Теребовлянської ОТГ, а саме: Климчук А.Ю. – вчитель Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. №2,  Понятишин О.О. – вчитель Плебанівської ЗОШ І-ІІ ст., Міньковська Г.В. – вчитель Острівецької ЗОШ І-ІІІ ст., Горохов’янко Г.В. – вчитель опорного закладу Лошнівської ЗОШ І-ІІІ ст., Семків Ю.І. – вчитель Теребовлянського НВК,  Корба Я.О. – вчитель Довгенської  ЗОШ І-ІІ ст.
Вчителі опорного закладу Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Лукіянчук В.В. та Ліщинський М.Г. разом  із своїми вихованцями на Теребовлянському замку продемонстрували експерименти на тему: «Фізика в природі».
Працівники туристично-інформаційного центру міста Теребовлі провели екскурсію Теребовлянською фортецею і представили екскурсійне меню нашого міста.
На семінарі також був присутній Головко М.В., кандидат педагогічних наук, заступник директора з наукової роботи інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, який доповів усім присутнім про тенденції формування сучасного змісту шкільної фізичної та астрономічної освіти. Про використання комп’ютерних астропрограм та інтернет-ресурсів на уроках  фізики та астрономії доповів завідувач кафедри фізики і методики її викладання ТНПУ ім. В. Гнатюка, кандидат технічних наук Мохун С.В.
Про дидактичні можливості хмарно-орієнтованого середовища у процесі вивчення фізики розповів Мацюк В.М., доцент кафедри фізики і методики її  викладання ТНПУ ім. В. Гнатюка, кандидат педагогічних наук.
Про методику та мультимедійний супровід формування предметних компетентностей учнів в позаурочний час цікаво та змістовно розповів Гайда В.Я., методист ТОКІППО.
Про інтегроване навчання із використанням  інноваційних технологій розказав Чопик П.І., асистент кафедри фізики і методики її  викладання ТНПУ ім. В. Гнатюка.
Семінар завершився обговоренням сучасних теденцій у розвитку природничної освіти за круглим столом.









Немає коментарів:

Дописати коментар