Великдень в Україні. Христос Воскрес!

12 квітня учні 3-А класу провели загальношкільне свято "Великдень в Україні. Христос Воскрес!".
Учні знайомили присутніх з історією виникнення свята, звичаями та традиціями українського народу. Адже Великдень називається так, тому що в той час, коли жив Христос, сонце світило так яскраво і дні стояли такі довгі, що теперішніх днів треба сім зложити докупи - такий був день великий. У давнину, за часів Христа, було, як зійде сонце в неділю вранці, то зайде аж наступної суботи ввечері. 
  Під керівництвом Телеп О.П., музичного керівника Чемерис О.Г. та педагога-організатора Дубляниці Л.І. учні декламували вірші, інсценізували "Казочку про писанку", співали гаївки, пісні, прославляючи Воскресіння Христа. А вчителі початкових класів: Будівська С.І.. Ткач О.Б., Воробець Г.І., Марцінів Г.І.,  Чемерис О.Г. і Телеп О.П. акапельно заспівали "Христос Воскрес!" та "Христос Воскрес! Співайте люди..", яку школярі підтримали оплесками. 
  У святі взяли участь також батьки класу: Кемінь О.І., яка розказала легенду про писанку, Кревська Н.П. ознайомила присутніх з традиціями українського народу.
Підсумок свята провела Терещенко С.В., яка подякувала всім, хто був присутній, а також привітала зі славним святом весни - Христовим Воскресінням. 
Христос Воскрес! 
Воістину Воскрес!

Немає коментарів:

Дописати коментар