Оглядова екскурсія до Теребовлянського районного суду

    31 січня 2018 року в приміщенні Теребовлянського районного суду Тернопільської області відбулась оглядова екскурсія для школярів опорного закладу Теребовлянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1. 
   Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня освіти та ознайомлення з принципами судочинства. Участь в заході взяли учні старших класів опорного закладу Теребовлянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1.
     Програма заходу проводилася в два етапи. Перший етап передбачав розповідь про систему роботи суду, його структуру та функціонування, а другий – екскурсію у приміщенні суду. В ході першого етапу помічник судді Чаповська Н.І. розповіла учням про становлення судової влади у Україні, зокрема судів та органів юстиції в західних областях (1939-1941 рр). Школярі отримали вичерпну інформацію про професію юриста, адже вони стануть перед вибором майбутніх професій. Далі учні мали можливість відвідати зали судових засідань. Вказане відвідування було розпочате із залу судових засідань, де здійснюється кримінальне судочинство. В цьому залі учням було представлено обов’язкові атрибути залу судового засідання та пояснено порядок відвідування судових засідань. Також, школярів ознайомлено із сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцій та проведено дистанційний зв'язок із Збаразьким районним судом Тернопільської області.
   На завершення директор опорного закладу Теребовлянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Пемковський В.Й. подякував працівникам суду про проведення такого заходу і вказав, що такі зустрічі корисні для школярів, викликають інтерес юного юриста, адже дітям в цей час необхідно визначитись із своєю професією. Після проведення заходу у всіх учасників залишилися позитивні емоції та приємні враження. Учням було зроблено фото на пам'ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар