Семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи Теребовлянської ОТГ

   
   2 листопада 2017 року в опорному закладі Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся семінар заступнків директорів з навчально-виховної роботи Теребовлянської ОТГ на тему: "Профілізація школи: змістовий та управлінський аспекти".
Під час семінару значну увагу акцентували на тому, що важливим принципом Нової української школи є орієнтація на потреби дитини, тобто перехід від багатопредметності на профільне навчання у старшій школі. Це за Концепцією реалізації політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа"  на період до 2029 року мотивуватиме учнів до навчання: кожен учень зможе обрати свою власну траєкторію у залежності від навичок і здібностей.
   На сьогоднішній день для реалізації державної політики в сфері освіти необхідний вмотивований вчитель, педагогіка партнерства між учнем і вчителем, учителем і батьками (повага до особистості), співпраця з іншими освітніми закладами для розширення простору освітніх можливостей учнів, формування в них ключових компетентностей для життя.
Роботу семінру розпочав директор опорного закладу Пемковський Василь Йосипович. Він окреслив основні аспекти діяльності опорного закладу в контексті реформи загальної середньї освіти.
Теоретичні аспекти профілізації школи розкрила у своєму виступі розкрила Безверхня Ольга Григорівна, завідувач методичного кабінеку Теребовлянської міської ради.
Опорний заклад Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 тісно співпрацює із Тернопільським обласним центром зайнятості, Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка та Тернопільським національним економічним університетом. Саме тому, під час семінару виступали: кандидат психологічних наук, начальник відділу профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості Т.М.Білінська, професор, керівник науково-методичного центру природничої освіти ТНПУ ім.В.Гнатюка Степанюк А.В., завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ Луцик А.І.
Тетяна Мирославівна Білінська виступила перед заступниками з презентацією "Актуальні питання профорієнтаційної роботи в загальноосвітній школі." Алла Василівна Степанюк розповіла присутнім про готовність вчителя до роботи в умовах профільного навчання, а кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри податків та фіскальної політики Луцик Анатолій Ігорович розказав про перспективи працевлаштування сучасної молоді у виробничій та невиробничій сферах.
   Семінар-практикум організовано у два етапи: теоретичний і практичний модулі. Теоретичний модуль завершився презентацією з досвіду роботи адміністрації опорного закладу Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з питання "Діяльність опорного закладу у сфері профілізації навчання". Перед присутніми виступили заступники директора з НВР Терещенко С.В.,Дирда Н.С., Ліщинська О.М. та практичний психолог Кошевська О.Ф.
  У практичній частині відбувся майстер-клас з теми: "Використання інтерактивних форм роботи зі школярами на уроках", який провела Білінська Тетяна Мирославівна, кандидат психологічних наук, начальник відділу профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості. Практичний психолог опорного закладу Кошевська Ольга Федорівна провела тренінгове заняття "Психолого-педагогічна компетентність вчителя в умовах профільного навчання". 
   Усі учасники семінару залишились задоволеними від набутого досвіду.


Немає коментарів:

Дописати коментар