"Щедрий вечір, добрий вечір"

Прислухайтесь у вечірню пору Різдвяних свят. Чуєте - дзвенять дзвіночки! То йдуть колядники, щоб зачарувати нас магією вертепного дійства.
В гарну днину, в добрий час
Із Різдвом вітаємо вас, 
Із вечерею святою, 
Із солодкою кутею!

З Новим роком, щедрівками, 
З Йорданом, святою водою, 
З веселою колядою!
Христос ся рождає! 


  Саме з цими словами розпочалося в Теребовлянській ЗОШ №1 святкове дійство: "Щедрий вечір, добрий вечір!"  У творчій співпраці з батьками класний керівник Яворська Надія Несторівна та учні 5-В класу провели Різдвяно-новорічне свято. 
  Щиро запрошуючи до світлиці гостей, господар і господиня розповіли про традиції святкування Свят-вечора, Різдва, Старого нового року, Богоявлення.
  Ангелики і пастушки сповістили "...новину незвичайну - ту святу велику тайну, що Ісусик народився, із Марії воплотився."  Продовжували свято славнозвісні баба Параска і Палажка, які, нарешті, помирились. Публіку розважали і новорічні казкові персонажі - Баба Яга і Чорт. Перлинкою дійства стала Меланка з козою, що завітала разом із Дідом і хитрою циганкою. Срібними дзвіночками звучать колядки і щедрівки у виконанні п'ятикласників. 




Свято налаштовує на святковий лад. Воно додасть нашим дітям сил і снаги, а ще - мудрості предків, що іскриться в колядках і вертепах. Наше багатство - народні традиції та обряди, які ми зберігаємо і щедро передаємо у спадок дітям. 
Коляда світ будить, 
зірка світом сяє, 
Славлять Бога люди. 
Христос ся рождає! 

Яворська Н.Н.,
 класний керівник 5-В класу


Немає коментарів:

Дописати коментар